GO Scholarship este un programul dedicat performanței sportive și educaționale, ce reunește unii dintre cei mai buni specialiști din sportul românesc.

„GO Scholarship este acel proiect care cred că va schimba în bine viețile unor tineri”

Asociația Sports HUB, cu sprijinul partenerului strategic SuperUnited, a lansat programul GO Scholarship, dedicat tinerilor sportivi din România. Unii dintre cei mai buni și experimentați specialiști din sportul românesc – preparatori fizici, nutriționiști, kinetoterapeuți, psihologi, consilieri de carieră, analiști de date și manageri de proiect – vor oferi tot ce au mai bun unui număr de 35 de tineri sportivi selectați pentru ca aceștia să își îmbunătățească performanțele sportive și școlare și să facă față celor mai exigente cerințe ale vieții de zi cu zi, se arată într-un comunicat de presă.

„GO Scholarship este un proiect foarte drag mie. Este acel proiect care cred că va schimba în bine viețile unor tineri. Am avut șansa să trec prin sisteme coerente atât din punct de vedere sportiv, cât și educațional și mi-am dat seama cât de mult înseamnă un sistem suport pentru tinerele talente, pentru cluburi și pentru părinți.

Vreau să cred că acum, prin GO Scholarship, am făcut primul pas pentru a crea contextul ideal astfel încât unii dintre sportivii selectați în program să devină atât campioni în sporturile practicate, cât și oameni cu educația și valorile necesare modelelor sociale cu care să ne mândrim. Și mai sper că GO Scholarship va deveni, în timp, un model de bună practică, demn de urmat,” a declarat Virgil Stănescu – președinte al Asociației Sports HUB și cofondator al proiectului GO Scholarship.

35 de adolescenți norocoși vor profita de beneficiile GO Scholarship

Cei 35 de tineri sportive norocoși, cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani, provin din zece discipline: baschet, handbal, volei, fotbal, atletism, scrimă, triatlon, ciclism, escaladă și box.

Adolescenții au fost preselectați în urma recomandărilor venite de la federații sportive, cluburi și specialiști din fiecare ramură sportivă, iar la începutul lui 2022 au trecut prin procesul de testare al echipei de specialiști din programul GO Scholarship.

Pentru sezonul 2021-2022, alegerea lor s-a făcut în municipiul București și în zonele adiacente. În viitor, selecția va fi extinsă la nivel național și vor exista mai multe discipline sportive.

Bursele de performanță GO Scholarship se acordă fiecărui sportiv și sportivă pentru un an de zile și se reconfirmă anual, în funcție de interesul, progresul și rezultatele acestora.

Specialiștii din programul de burse GO Scholarship sunt: Dumitru Butilcă (preparator fizic), Erwah Alnablsi (preparator fizic), Claudiu Ilina (kinetoterapeut), Alexandru Marcu (nutriționist), Cristian Olteanu (psihoterapeut), Claudia Rusu (consilier de carieră) și Cătălin Gherman (analist de date).

„Atât ca sportivă de performanță, cât și, ulterior, ca manager, am realizat necesitatea și beneficiile unui sistem bine pus la punct, gândit să vină în ajutorul sportivilor. De aceea, când am construit proiectul GO Scholarship, am avut tot timpul în minte dezvoltarea unui sistem performant prin care să le dăm ocazia celor admiși să-și lărgească orizontul, să se depășească de la o zi la alta și să devină cea mai bună versiune a lor.

De asemenea, încă de la început, una dintre preocupările noastre a fost să conturăm un proiect cu ample valențe educaționale, prin care să facilităm și accesul părinților, reprezentanților cluburilor și antrenorilor la cât mai multe informații relevante”, declară Ana Luca, manager și cofondatoare a proiectului GO Scholarship.