Star Taxi, aplicația mobilă care permite comanda rapidă a unui taxi direct de pe smartphone, fără să mai suni la dispecerat, implementează pentru prima dată în România plata cu cardul direct din aplicație. Soluția de plată este oferită de PayU.

“România este a doua ţară după Germania care lansează o astfel de soluţie. În Germania sunt 2 milioane de persoane care îşi comandă taxiul prin intermediul smartphone-ului, iar 40% dintre aceşti plătesc călătoria folosind telefonul mobil”, a declarat Florin Stoian, CEO Star Taxi.

Disponibilă gratuit, aplicația Star Taxi permite unui utilizator să își comande un taxi licențiat, să vadă poziția lui pe hartă în timp real, să aleagă un anumit șofer pe baza comentariilor și a calificativelor acestuia, acordate de clienții anteriori și să comunice prin chat cu acesta dacă este necesar. Pentru a beneficia de noua funcționalitate, utilizatorii Star Taxi trebuie să facă un simplu update la aplicația instalată pe telefon. Plata cu cardul a călătoriei se efectuează direct din aplicație, în câțiva pași simpli și în deplină siguranță, astfel:

–    Utilizatorul introduce datele de card în aplicație. Va avea nevoie să tasteze adresa de email, o parolă și un cod de securitate personal. (Datele sunt în siguranță, procesarea cardului se face prin PayU și nici Star Taxi, nici PayU nu stochează aceste date)

–    Selectează "Card" ca metodă de plată atunci când comandă taxiul
Când ajunge la destinație, utilizatorului i se afișează în aplicație cât costă cursa, are posibilitatea de a rotunji suma pentru a lăsa ceva în plus șoferului pentru serviciile bine prestate (daca dorește) și dă "Slide to pay"

–    După ce plata a fost efectuată, utilizatorul va primi o chitanță pe email.
Pentru plăți viitoare, utilizatorul nu mai trebuie să își înregistreze cardul, ci doar să autorizeze acele plăți prin introducerea codului de securitate ales.

“1.300-1.400 de şoferi participă la acest program. Nu putem garanta că toţi vor accepta comenzile prin care se specifică plata prin card. Totuşi, şoferii sunt deschişi la aceste metode noi de plată, a declarat Stoian. “În şase luni sperăm să ajungem ca 20-30% dintre călătorii să fie plătite prin card”, a adăugat acesta.

Aplicația Star Taxi poate fi descărcată atât pe Android (www.startaxi.ro/and) cât și pe iOS (www.startaxi.ro/ios) și este disponibilă în București, Brașov, Timișoara, Cluj, Constanța și Iași.

Aplicația Star Taxi are, până în prezent, peste 100.000 de descărcări pe platformele iOS și Android. Aproximativ 1.500 de șoferi sunt disponibili, prin intermediul aplicației, în cele 6 orașe în care Star Taxi este prezentă: București, Brașov, Timișoara, Cluj, Constanța, Iași. Mii de comenzi sunt realizate zilnic, în cele 6 luni de la lansare fiind plasate 750.000 de comenzi prin intermediul aplicației.