Eveniment: Concert Yanni

Dată: 30 mai 2014

Loc: Sala Palatului

Preț: între 145 şi 285 lei

Celebrul compozitor şi interpret grec Yanni revine în România pe 30 mai. Artistul va fi însoţit de o adevărată orchestră şi, ca de fiecare dată, promite un spectacol grandios. Din show nu vor lipsi solo-urile instrumentiștilor săi virtuozi, aclamate de public pentru măiestria acrobatică. Yanni este recunoscut pentru abilităţile de pianist, dar şi drept un compozitor desăvârşit. A obţinut nominalizări la premiile Grammy pentru albumul „Dare to Dream“ în 1992 şi „In My Time“, în anul 1993.

 

 

 

Eveniment: Concert Festivalul Electric Castle


Dată: 19-22 iunie 2014

Loc: Castelul Banffy

Preț: între 172 şi 205 lei

Electric Castle Festival este primul festival din țară care mută muzica live și electronică din cluburi pe scenele amenajate în aer liber lângă un castel. Cea de-a doua ediție a festivalului se va desfășura între 19 și 22 iunie la Castelul Banffy de lângă Cluj-Napoca. Timp de 3 zile, pe cele 4 scene vor urca peste 50 de artiști naționali și internaționali, printre care Şuie Paparude, Subcarpaţi, Thievery Corporation, Bonobo, Rusko, DJ Fresh, Chris Liebing, Kraak & Smaak, Foreign Beggars, Wilkinson, Dub Pistols, Oliver Koletzki, Delta Heavy, The Freestylers sau Gramphonedzie.

 

 

Eveniment: Concert Tori Amos

Dată: 19 iunie 2014

Loc: Arenele Romane, București

Preț: între 95 şi 245 lei

Vara aceasta o va readuce la Bucureşti pe una dintre legendele muzicii contemporane, Tori Amos. Piano rock, alternative rock, art pop, art rock, electronic, clasic, baroque pop sunt doar câteva dintre elementele care definesc identitatea sa artistică născută dintr-o colaborare firească între pregătirea riguroasă în muzica clasică (vocea ei atinge registrul de mezzo-soprană) şi inovație (foloseşte pianul ca instrument principal). Evenimentul face parte din turneul de promovare a albumului „Unrepentant Geraldines“.

 

 

Eveniment: Concert Buena Vista Social Club

Dată: 28 iunie 2014

Loc: Sala Palatului

Preț: între 100 şi 350 lei
 

Buena Vista Social Club spune „Adios!“ şi în România. După mai bine de 16 ani petrecuţi împreună, artiştii cubanezi care fac parte din Orquesta Buena Vista Social Club vor pleca într-un turneu mondial, care va fi organizat pentru a putea să îşi salute pentru ultima dată fanii din lumea întreagă. Turneul „Adios!“ reprezintă o încununare a ceea ce a însemnat mai bine de o mie de spectacole, la care au participat de-a lungul vremii peste 40 de muzicieni de elită.
 

 

 

Eveniment: Concert WonderDay – Asaf Avidan

Dată: 29 iunie 2014

Loc: Palatul Mogoșoaia, Mogoșoaia

Preț: între 99 şi 160 lei

Domeniul Mogoșoaia va fi cuprins vara aceasta de frumusețea și unicitatea unui eveniment – concept, primul de acest gen din țară: WonderDay. Asaf Avidan, unul dintre cei mai reprezentativi artiști ai noului val, este primul nume confirmat pe afișul evenimentului.

 

Eveniment: Concert 30 Seconds to Mars


Dată: 5 iulie 2014

Loc: Romexpo

Preț: între 160 şi 300 lei

30 Seconds to Mars, una dintre cele mai iubite formații de rock alternativ de la ora actuală, va concerta în premieră la București pe 5 iulie, în cadrul turneului de promovare a albumului „Love, Lust, Faith and Dreams“. Precedentul turneu – „This Is War“ – a doborât recordul pentru cel mai lung turneu realizat vreodată de o trupă rock, intrând în Guinness World Record. Trupa a concertat fără întrerupere timp de doi ani, în 60 de ţări de pe şase continente, majoritatea evenimentelor fiind sold out. Au fost 311 spectacole, care au atins un public de peste trei milioane de persoane.

 

 

Eveniment: Concert Hugh Laurie

Dată: 12 iulie 2014

Loc: Sala Palatului

Preț: între 125 şi 210 lei

Actorul şi cântăreţul britanic Hugh Laurie, vedeta serialului de televiziune „Dr. House“, care şi-a dezvoltat în ultimii ani şi o carieră internaţională de muzician, concertează la Romexpo. Anul trecut, Hugh Laurie şi-a lansat cel de-al doilea album muzical din carieră, „Didn‘t It Rain“, care include piese jazz şi blues. Lansarea acestui prim album a fost urmată de un turneu de promovare, Laurie susţinând primul său concert live din carieră în Germania, la Hamburg, în aprilie 2011.

 

Eveniment: Concert Bob Dylan


Dată: 25 iunie 2014

Loc: Sala Palatului

Preț: între 150 şi 696 lei

Legendarul artist Bob Dylan revine în România, pentru a concerta pe scena Sălii Palatului din București. Show-ul face parte din turneul mondial „Never Ending Tour“ unul dintre cele mai longevive turnee din istorie (a început în urmă cu aproape 26 de ani). Bob Dylan, pe numele său adevărat Robert Allan Zimmerman, a fost inclus  în Rock and Roll Hall of Fame, a câştigat 11 premii Grammy, un premiu Oscar şi un Glob de Aur, iar revista „Rolling Stone“ l-a numit în 2004 cel mai important artist solo al tuturor timpurilor. Artistul a lansat 35 albume de studio, 12 albume live și peste 60 de single-uri.

 

Eveniment: Concert Jethro Tull


Dată: 20 iunie 2014

Loc: Sala Palatului

Preț: între 50 şi 250 lei

Jethro Tull revine în România pentru un show de excepție, care va promova noul album al trupei, „Homo Erraticus“. Legendara formație îi va fascina din nou pe fani cu amestecul lor de hard rock, sonorități folk și tente de blues. Formată în 1967 în Anglia, trupa Jethro Tull a fost un fenomen în industria muzicii. Dintre formațiile contemporane cu ei, numai „Yes“ au succese comparabile. Au susținut de-a lungul carierei 3.000 de concerte în zeci de țări. Muzica lor le-a adus 11 discuri de aur și 4 de platină.