"Ne-am asigurat că discuţiile pe care le poartă cu reprezentanţii angajaţilor vor fi corecte şi că angajaţii vor avea toate drepturile protejate. Ne-au asigurat că discuţiile vor fi extrem de corecte şi în interesul angajaţilor, dar, au mai spus, pentru angajaţii care merg la lucru şi îşi îndeplinesc obligaţiile de serviciu, comportamentul va fi european şi civilizat. Dacă apar situaţii în care angajaţii nu se prezintă la lucru şi nu respectă programul, aceia vor suporta consecinţele", a declarat Sulfina Barbu.

Ministrul Muncii a declarat că în cadrul discuţiilor avute cu reprezentanţii Nokia s-a asigurat că negocierile dintre firmă şi sindicate, în cadrul cărora se va stabili nivelul salariilor compensatorii vor fi cât mai corecte.

Ministrul Muncii a mai discutat la întâlnire şi despre implicarea firmei finlandeze în eforturile Guvernului României de a accesa fonduri europene pentru reconversia profesională a muncitorilor care vor fi disponibilizaţi. Sulfina Barbu a spus că Nokia România şi-a arătat disponibilitatea de a se implica în procesul de reintegrare pe piaţa muncii a celor 2.000 de angajaţi.
Sursa: Agerpres