”Aş vrea să punctez o chestiune etern suspectată, anume cea a repartizării fondurilor pe criterii politice. Am văzut o serie de informaţii, aşa-zis informaţii apărute pe parcursul acestei zile, care dădeau ca certe o serie de hotărâri de guvern care ar fi presupus acordarea unor fonduri pentru obiective mai mult sau mai puţin legitime de partid. Nu este nicio asemenea hotărâre de guvern aprobată astăzi”, a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.
El a arătat că niciuna dintre hotărârile de guvern discutate în această şedinţă nu a vizat  vreo alocare de fonduri. Chiar dacă initial pe ordinea de zi a ședinței se găseau asemenea hotărâri, premierul este cel care decide ce se discută, iar Ungureanu a stabilit să nu se ia în dezbatere astfel de acte normative.
”De altfel, cred că această chestiune caracterizează activitatea acestui guvern. Asemenea alocări sunt rare sau lipsesc cu desăvârşire. Cel puţin în termeni comparativi, acest guvern nu are cum să fie acuzat că a făcut alocări partinice”, a spus Suciu.
El şi-a exprimat regretul că Guvernul nu a alocat miercuri fonduri nici pentru desfăşurarea Festivalului de teatru ”Radu Stanc”’ de la Sibiu şi a Festivalului de muzică ”Sergiu Celibidache”.
”Există un mare regret pentru una dintre hotărârile de guvern care nu s-au luat, cea care ar fi alocat fonduri necesare pentru buna desfăşurare a Festivalului de Teatru Radu Stanca de la Sibiu sau Festivalul Internaţional de Muzică Sergiu Celibidache. Cu regret, nu s-a luat această decizie”, a precizat Suciu.