Primăria Bucureşti nu a primit încă o comunicare oficială privind majorarea preţului gigacaloriei, însă, reprezentanţii instituţiei nu exclud ca majorarea de 9% a tarifelor la producător să fie acoperită prin subvenţii şi nu plătită de consumatori.

“Până în prezent, nu s-a primit la sediul Primăriei Capitalei nicio comunicare oficială în legătură cu decizia de majorare a preţului gigacaloriei pentru municipiul Bucureşti. Imediat ce se va primi anunţul oficial, primarul general, Sorin Oprescu, va face o analiză împreună cu RADET şi ceilalţi factori responsabili în domeniu şi va anunţa o decizie în legătură cu eventuala creştere a subvenţionării gigacaloriei de către Primăria Municipiului Bucureşti”, informează Primăria Capitalei.

În prezent, costul gigacaloriei furnizate de RADET Bucureşti este de 276,43 lei, însă populaţia plăteşte doar 119 lei pe gigacalorie, diferenţa fiind subvenţioantă de primărie. Regia de termoficare cumpără agentul termic de la Elcen Bucureşti, iar de la 1 ianuarie, tariful a fost majorat cu 9%, la 146 de lei pe gigacalorie.

Elcen furnizează energie termică şi pentru regia de termoficare din Constanţa.