Pentru a beneficia de această sumă, va fi suficientă prezentarea facturii de achiziţionare sau închiriere la Agenţia pentru servicii şi plăţi. Suma va fi acordată indiferent valoarea de achiziţie a bicicletei. Dar acest bonus nu poate fi primit decât o singură dată de aceeaşi persoană, chiar dacă aceasta ar cumpăra mai multe biciclete, şi nu se va aplica decât în cazul bicicletelor electrice a căror baterie nu este cu plumb, scrie Agerpres.

Măsura ar trebui să facă un pic mai accesibile bicicletele electrice, al căror cel mai mic preţ este de aproximativ 700 de euro şi poate ajunge până la 5.000 de euro. Preţul mediu în Franţa al unei astfel de biciclete se ridică la 1.060 de euro, potrivit unui studiu realizat în 2015 de biroul de studii 6T.

Această subvenţie poate fi combinat cu ajutorul acordat deja de către autorităţile locale: aproximativ 40 de oraşe din Franţa, între care Paris, Saint-Etienne, Rouen şi Blois, de exemplu, acordă ajutoare de până la 400 de euro pentru persoanele fizice care utilizează biciclete electrice.

În 2015 guvernul de la Paris a acordat un superbonus pentru automobile ecologice.