Verificarea aparatului va include proiectarea, fabricarea şi asamblarea acestor sisteme, a precizat FAA într-un comunicat.

Aparatul 787, pe care Boeing îl numeşte ‘Dreamliner’, se bazează mai mult decât oricare alt avion de linie modern pe semnale electrice. Este, de asemenea, primul avion Boeing care utilizează baterii reîncărcabile litiu-ion, care se încarcă mai rapid şi pot fi modelate la forme care economisesc spaţiu comparativ cu alte baterii de avioane. Avionul este construit din materiale compozite uşoare în loc de aluminiu.

Declaraţia FAA nu a dat niciun indiciu că agenţia ar intenţiona să limiteze sau să interzică zborul avioanelor Boeing 787 pe timpul anchetei.

O scurgere de carburant survenită la un avion Boeing 787 al companiei Japan Airlines a împiedicat marţi decolarea acestuia de pe aeroportul din localitatea americană Boston, incident survenit a doua zi după un incendiu declanşat, tot la Boston, la bordul unui avion de acelaşi tip, aminteşte AP.

Alte două incidente asemănătoare s-au produs în luna decembrie, autorităţile americane dispunând atunci verificarea întregii flote de aparate Boeing 787.
Sursa: Agerpres