Vești importante direct din SUA. Americanii ar urma să primească în acest week-end primele cecuri şi viramente în valoare de 1.400 de dolari/persoană. Acestea sunt incluse în pachetul de stimulare de 1.900 miliarde de dolari. Pachetul a fost ratificat joi de preşedintele Joe Biden. Anunțul a fost făcut vineri de administraţia americană, informează AFP.

Primele plăţi vor fi făcute prin virament,”unii destinatari vor începe să le primească începând cu acest week-end. Alți bani se vor da săptămâna viitoare. Precizările au fost făcute de Departamentul Trezoreriei şi administraţia fiscală în comunicate de presă.

Numărul exact al beneficiarilor nu a fost specificat. Suma totală ar putea ajunge la aproximativ 400 de miliarde de dolari.

Milioane de americani vor primi acești bani

Milioane de americani, ale căror venituri anuale sunt mai mici de 75.000 de dolari/persoană sau 150.000 de dolari/cuplu căsătorit, vor primi un cec în valoare de 1.400 de dolari, fie adult sau copil.

Valoarea ajutorului financiar va scădea treptat până la venituri de 80.000 de dolari/persoană. Pentru cuplu sunt prevăzuți 160.000 de dolari.

Aceste criterii sunt mai restrictive faţă de planul prezentat iniţial de preşedintele Joe Biden. Numele preşedintelui nu va apărea pe cecuri, aşa cum s-a întâmplat în cazul predecesorului său, Donald Trump.

Pentru a face faţă crizei provocate de pandemia de COVID-19, în aprilie 2020 familiile americane au primit cecuri în valoare de 1.200 de dolari/adult şi 500 de dolari/copil. Acești bani s-au dat în temeiul Cares Act. Câte 600 de dolari/persoană s-au dat la început lunii ianuarie 2021 ca parte a celui de-al doilea plan de relansare.

Pachetul de stimulare al preşedintelui Biden, în valoare totală de 1.900 miliarde de dolari, a fost adoptat definitiv miercuri în Congres, în pofida opoziţiei republicanilor, şi semnat joi de preşedintele SUA.

Potrivit Casei Albe, acest plan vizează crearea a peste şapte milioane de noi locuri de muncă în acest an, asistenţă medicală mai accesibilă, sprijin pentru vaccinare, dar şi reducerea la jumătate a sărăciei în rândul copiilor