Ei au intentat o acţiune în justiţie în nume colectiv. Potrivit reclamanţilor, sute de angajaţi sau angajate din cadrul reţelelor de bijuterii Kay Jewelers şi Jared The Galleria of Jewelry, care totalizează 1.500 de magazine de pe teritoriul SUA, chiar şi cei mai înalţi conducători ai societăţii, inclusiv preşedintele director general (PDG), ar fi contribuit la crearea unui climat de discriminare şi hărţuire sexuală, potrivit Post.

Superiorii ierarhici ai celor două reţele de bijuterii, care aparţin grupului Sterling, ar fi abuzat de poziţiile lor ierarhice începând de la sfârşitul anilor '90 până în anii 2000.

De la prima plângere depusă în 2008 de către un grup de femei, numărul reclamantelor a crescut şi, în prezent, el a ajuns la 69.000 de angajate sau foste angajate ale societăţii, pe care o acuză şi de discriminare: femeile ar fi plătite mai puţin decât bărbaţii şi cele mai bune posturi sunt rezervate bărbaţilor.

Societatea Sterling a respins aceste acuzaţii.

Potrivit unui document ce datează din 2013, Mark Light, devenit director general al Sterling, este acuzat că a întreţinut relaţii sexuale cu angajate şi că a favorizat promovarea lor în schimbul acestor relaţii.

Acuzaţiile cele mai grave se referă la seminarii care au fost organizate anual, descrise drept petreceri în cursul cărora femeile erau hărţuite. Multe femei care au semnalat cazuri de abuzuri sexuale la o linie telefonică internă de asistenţă au fost demise, potrivit Post. AGERPRES