Potrivit acestui studiu, luminile decorative care împodobesc brazii şi ghirlandele de Crăciun în SUA consumă 6,63 miliarde de kilowaţi/oră, cu mult peste consumul anual naţional din Salvador (5,35 miliarde kilowaţi/oră), Etiopia (5,30 miliarde kilowaţi/oră) sau Tanzania (4,81 miliarde kilowaţi/oră). Cei doi autori ai studiul, Todd Moss şi Priscilla Agyapong, au ajuns la aceste concluzii după ce au combinat datele provenite dintr-un raport din anul 2008 al Departamentului american al Energiei cu datele furnizate de Banca Mondială. 

Autorii subliniază de asemenea că cele 6,63 miliarde de kilowaţi/oră nu reprezintă decât 0,2% din consumul total de energie anual al SUA şi că energia electrică utilizată de gospodăriile americane nu reprezintă, în medie, decât un sfert din consumul total de energie al SUA. 'Cu alte cuvinte, 70% din electricitate este utilizată în afara domiciliilor, în zonele comerciale şi industriale', susţin autorii studiului, care subliniază că gospodăriile nu pot fi decât unul din elementele unei strategii eficiente de economisire a energiei.

Potrivit datelor Organizaţiei Naţiunilor Unite, ponderea consumului gospodăriilor în consumul total de electricitate este una deosebit de mică în Coreea de Sud (14%), în timp ce atinge un nivel excepţional de mare în Ghana (57%). 

 AGERPRES