SUA au luat decizia: este nevoie de o a treia doză de vaccin anti-Covid-19! Administrarea dozei de consolidare va fi deocamdată posibilă doar pentru persoanele vaccinate cu serurile Pfizer şi Moderna.

Primii vizați sunt cei din căminele de bătrâni, alte persoane vârstnice şi personalul sanitar. Este însă nevoie de aprobarea FDA, care nu a venit încă.

SUA au luat decizia: este nevoie de o a treia doză! La 20 septembrie se dă startul vaccinării

Americanii vaccinaţi anti-COVID cu serurile Pfizer şi Moderna vor putea primi a treia doză la cel puţin opt luni după cea de-a doua, începând din 20 septembrie, au anunţat miercuri autorităţile americane, relatează AFP.

”Datele disponibile arată clar că protecţia împotriva infectării cu SARS-CoV-2 începe să scadă pe măsura trecerii timpului după primele doze de vaccin”, explică în anunţul lor principalii responsabili sanitari americani, printre care se numără directoarea Centrelor de prevenire şi combatere a bolilor (CDC), Rochelle Walensky, şi directoarea interimară a Agenţiei pentru Alimente şi Medicamente (FDA), Janet Woodcock.

”Dacă adăugăm predominanţa variantei Delta, începem să observăm dovezi ale unei protecţii reduse împotriva cazurilor uşoare şi moderate de boală”, se mai arată în acelaşi anunţ, semnat şi de Anthony Fauci, consilierul Casei Albe pentru gestionarea pandemiei.

Serul monodoză Johnson&Johnson a început să fie folosit în SUA abia în martie 2021

Decizia administrării acestei a treia doze de consolidare mai depinde de autorizarea pe care trebuie să o dea FDA.

Primele persoane care vor primi această doză în SUA sunt cele din căminele de bătrâni, alte persoane vârstnice şi personalul sanitar.

Administrarea dozei de consolidare va fi deocamdată posibilă doar pentru persoanele vaccinate cu serurile Pfizer şi Moderna, fiind în curs de evaluare administrarea unei doze de rapel şi pentru persoanele imunizate cu serul monodoză Johnson&Johnson, care a început să fie folosit în SUA abia în martie 2021, după celelalte două.

Sursă foto: Dreamstime.