Într-un interviu publicat duminică în ziarul palestinian Al-Quds, Kushner l-a criticat pe Abbas, declarând că nu este sigur că preşedintele octogenar 'are capacitatea sau este dispus să accepte finalizarea unui acord'. 

'Dacă preşedintele Abbas este dispus să revină la masa negocierilor, sunt pregătiţi să ne implicăm; dacă nu este, noi vom prezenta, probabil, în mod public planul', a spus Kushner. 

Speranţele ca palestinienii să accepte un acord de pace sprijinit de SUA s-au diminuat anul trecut, odată cu anunţul lui Trump privind mutarea ambasadei americane de la Tel Aviv la Ierusalim, un oraş revendicat atât de israelieni, cât şi de palestinieni. 

Palestinienii au întrerupt de atunci contactele cu Washington şi au respins orice mediere din partea acestuia. 

Potrivit lui Jared Kushner, conducerea palestiniană este 'speriată' că opinia publică ar putea fi de acord cu iniţiativa de pace americană, şi i-a chemat pe palestinieni 'să nu-i lase pe conducătorii lor să respingă un plan pe care nici măcar nu l-au văzut'. 

Jared Kushner şi Jason Greenblatt, emisarul special al SUA pentru negocieri internaţionale, s-au aflat în această săptămână într-un turneu în Orientul Mijlociu, care a inclus şi Israel, pentru discuţii despre eforturile de pace ale SUA pentru această regiune.Agerpres