Fata a fost arestată la domiciliul său din Mesa, localitate aflată în apropierea capitalei statului, Phoenix. Ea plănuia să comită un atac la şcoala Red Mountain, potrivit unui comunicat al autorităţilor din regiunea Maricopa, menţionat de AFP.

Poliţia a intervenit după ce a descoperit un mesaj scris de adolescentă pe reţeaua YouTube a unei comunităţi de transsexuali din Toronto (Canada), în care spunea: "Plănuiesc să fac mult rău…, să ucid…, să asasinez oameni din colegiul meu. Lucrez la liceu ca asistentă de profesor, aşa încât nimeni nu va descoperi că plănuiesc să arunc şcoala în aer."

Proprietarul reţelei canadiene a contactat poliţia din Toronto care, la rândul ei, şi-a informat miercuri noaptea colegii din Maricopa, se arată în comunicat. După trei ore, autorităţile au identificat-o pe tânăra care a mărturisit la interogatoriu că ea este autoarea mesajului. Ea a spus că planificase atacul înaintea masacrului de la şcoala Sandy Hook din Connecticut (nord-est) de vinerea trecută, soldat cu 26 de victime dintre care 20 de copii, acţiune ce a declanşat mare emoţie în ţară, relansând în Statele Unite dezbaterea despre regimul armelor de foc.

Potrivit comunicatului, adolescenta a spus anchetatorilor că voia "să taie cablurile maşinilor de securitate" – mici vehicule electrice care circulă în campus – pentru a reduce viteza de reacţie după explozia pe care intenţiona să o declanşeze şi apoi să tragă în victime de după gardul liceului.

Poliţia a găsit trei arme la domiciliul părinţilor, care au precizat că fiica lor are antecedente psihiatrice şi că întrebase recent unde ţin pistoalele.
Sursa: Agerpres