O femeie în vârstă de 60 de ani din statul american Florida a suferit şocul vieţii ei în acest weekend, când a mers la un bancomat.

S-a trezit cu aproape 1 miliard de dolari în cont: “Am fost pur și simplu îngrozită”

Julia Yonkowski locuieşte în Largo, Florida şi a mers, sâmbătă, la un bancomat, pentru a scoate 20 de dolari. Ea şi-a verificat şi soldul contului şi a rămas cu gura căscată: avea nu mai puţin de 999.985.855,94 de dolari, adică aproape un miliard de dolari, scrie presa locală din Florida.

În doar câteva ore, femeia a devenit o adevărată celebritate, fiind asaltată de jurnalişti şi de posturile tv.

“Am fost îngrozită când am văzut. Știu că majoritatea oamenilor ar crede că au câștigat la loterie, dar eu am fost pur și simplu îngrozită.

Am văzut în presă cazuri cu oameni aflați în aceași situație care au scos banii și apoi au fost obligați să-i înapoieze. Nu aș face asta pentru că nu sunt banii mei. Mă cam sperie toată povestea asta, pentru că știți ce probleme sunt cu amenințările cibernetice”, a declarat Julia Yonkowski pentru un post local de televiziune.

Femeia a încercat, fără succes, să contacteze banca pentru a returna banii

Femeia este decisă să procedeze în mod corect şi a încercat, întreg weekend-ul, să contacteze banca la care are deschis contul, pentru a putea înapoi banii pe care i-a primit din greşeală.

Din păcate, robotul telefonic nu a reuşit să identifice problema pe care femeia o reclama, astfel că nu a fost direcţionată către un operator uman.

Julia Yonkowski spune că îşi doreşte doar ca banii să fie luați din contul ei cât mai curând, ca să poată dormi liniștită.

Pentru moment, nu se ştie ce eroare a dus la transferul de aproape un miliard de dolari în contul femeii din Florida.