Informaţii noi legate de atacul sângeros de astăzi, 3 mai, de la o şcoală din Belgrad.

Băiatul care şi-a ucis colegii într-o şcoală din capitala Serbiei nu va răspunde penal pentru faptele sale

Tânărul care şi-a ucis opt colegi de şcoală, dar şi pe paznicul unităţii de învăţământ, a fost arestat, însă nu va putea fi judecat. Motivul pentru care băiatul nu va putea fi tras la răspundere penal este simplu: el nu a împlinit încă 14 ani.

Băiatul „este considerat iresponsabil din punct de vedere penal, întrucât el nu a atins vârsta de 14 ani”, a transmis Parchetul sârb, citat de agenţia de presă Tanjug.

Între timp, şi tatăl băiatului a fost arestat. Oamenii legii îl acuză de punerea în pericol a siguranţei publice, în formă agravată.

Cele două arme cu care tânărul Kosta Kecmanovic şi-a masacrat colegii aparţineau tatălui său, în mod legal, însă acesta din urmă afirmă că le ţinea acasă închise într-un seif, care avea un cod.

Pe de altă parte, autorităţile au anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că băiatul şi tatăl său mergeau deseori împreună la poligonul de trageri.

Între timp, numărul persoanelor rănite a ajuns la șapte, iar una dintre fetele împuşcate în cap este în stare critică.

Tânărul atacator îşi pregătise atacul timp de o lună

Kosta Kecmanovic era elev la şcoala primară „Vladislav Ribnikar” din Belgrad. După ce a comisul sângerosul atac armat acolo, el a sunat la poliţie şi a spus că numele lui este Kosta Kecmanovic şi că a împuşcat mai multe persoane. Atacul fusese anunţat însă mai întâi de directorul adjunct al şcolii, în jurul orei 08:40.

Potrivit lui şefului poliţiei din Belgrad, Veselin Milic, dintre cei opt elevi ucişi şapte erau fete şi unul băiat, cinci dintre victime având 14 ani, două 12 ani şi una 13 ani. Anterior, băiatul îl împuşcase mortal pe agentul de pază de la intrarea în şcoală.

În atac au fost răniţi mai mulţi elevi şi o profesoară, unii dintre ei fiind în prezent spitalizaţi în stare gravă.

Potrivit informaţiilor prezentate de poliţie, băiatul pregătise atacul armat timp de o lună. El îşi făcuse şi o listă cu viitoarele victime și schița claselor.

După aceasta tragedie, în Serbia au fost decretate trei zile de doliu naţionale, între 5 şi 7 mai.