Șapte tineri din SUA au dezvoltat inflamații în zona inimii după ce au fost vaccinați

Astfel, a fost înregistrată o altă posibilă legătură între vaccinurile mRNA și bolile de inimă pe care autoritățile din Israel, UE și SUA le investighează, conform informațiilor transmise de Forbes.

Cei șapte băieți, cu vârste cuprinse între 14 și 19 ani, au mers la spital din cauza durerilor din piept apărute în urma vaccinului de la Pfizer, arată studiul. În urma investigațiilor, a fost detectată o formă de inflamație musculară, numită miocardită, pe care autoritățile medicale americane o monitorizează precum un efect advers rar al vaccinurilor anti-COVID mRNA  produse de Moderna și Pfizer. Trebuie menționat că niciunul dintre adolescenți nu se afla în stare gravă și a putut fi trimis acasă după câteva zile, potrivit raportului.

Îngrijorări potrivit cărora vaccinurile pot produce inflamații în zona inimii

Chiar dacă vaccinurile mRNA nu au fost asociate cu cheaguri de sânge, precum cele de la AstraZeneca sau Johnson & Johnson, au început să apară îngrijorări potrivit cărora acestea pot produce inflamații în zona inimii.

Totuși, nu a fost stabilită o legătură directă iar autoritățile medicale americane nu au înregistrat abateri de la nivelurile generale de boli ale inimii în rândul populației. Potrivit sursei menționate, autoritățiile realizează studii suplimentare pentru a putea fi sigure de acest lucru.

Simultan, autoritățile din Uniunea Europeană investighează la rândul lor problema. În acest context, rapoartele din Israel arată că au fost găsite cazuri asemănătoare și în rândul tinerilor din această țară.

Amintim că numărul cazurilor de COVID-19 înregistrate în rândul tinerilor din SUA este de 4 milioane. Chiar dacă cei mici sunt supuși unui risc mai mic, comparativ cu adulții, pot apărea efecte negative serioase și printre ei. Sursa menționată punctează că cel puțin 300 de copii au murit în SUA din cauza pandemiei de coronavirus.

Sursa foto: Dreamstime