Studiul, realizat de compania de analiză a pieţei Polk, relevă cea mai lungă perioadă de păstrare a maşinilor şi camioanelor noi în SUA de când institutul a început să facă astfel de cercetări, în 2001, analizând înmatriculările de maşini pe teritoriul american.

Durata medie de folosire a maşinilor noi era în trimestrul al treilea din 2011 de 71,4 luni, în creştere faţă de cele 66,7 luni din primul trimestru. Înainte de criza care a lovit vânzările auto şi care a început în al treilea trimestru din 2008, proprietarii ţineau în medie maşinile noi circa 56 de luni.

O durată mai lungă de folosire a unei maşini ar putea fi legată de dorinţa oamenilor de a cheltui mai chibzuit în contextul unei pieţei a muncii în continuare slăbită, de posibilităţile reduse de finanţare pe termen lung pentru a putea achita rate lunare şi de calitatea mai bună a maşinilor, a precizat Polk.

Noul studiu mai arată că persoanele care achiziţionează un vehicul folosit îl păstrează timp de circa 50 de luni, în creştere faţă de 2008, când media era de 40 de luni.
SURSA: Agerpres