Conform cercetării, industria care ar putea fi cel mai mult influenţată de IoE este, în viziunea a aproape 30% dintre respondenţi, segmentul de transporturi. De asemenea, 26% dintre cei chestionaţi cred că IoE va transforma radical oraşele în care locuim, iar 21% sunt de părere că va schimba semnificativ industria producătoare din România.

În ceea ce priveşte tendinţele tehnologice care fac din IoE o realitate, managerii IT vor ţine cont în special de securitate (31%), mobilitate (23%) şi cloud computing (19%) în elaborarea strategiilor viitoare.

"Digitalizarea şi Internet of Everything vor avea un impact major asupra companiilor din mediul privat, precum şi a celor din sectorul public, dar şi asupra oraşelor şi ţărilor. În acest context, observăm o nevoie a factorilor de decizie de a înţelege modul în care companiile sau instituţiile pot include digitalizarea în strategiile lor. Acesta este unul dintre motivele pentru care Cisco, împreună cu IMB, renumita şcoală de business din Elveţia, au pus bazele unui Centru Global pentru Transformarea Digitală a Afacerilor', menţionează directorul general Cisco România, Dorin Pena.

Pe de altă parte, deşi sunt conştienţi de nevoia de schimbare a strategiilor companiilor în care lucrează şi de alocarea de investiţii pentru a putea beneficia de oportunităţile nou create, o treime dintre managerii IT consideră că principala piedică în implementarea noilor soluţii tehnologice este bugetul. În acelaşi timp, 22% dintre aceştia consideră că nevoia de a înţelege mai bine ce este IoE şi ce înseamnă pentru companii reprezintă un argument în calea investiţiilor, iar temerile legate de potenţiale breşe de securitate sunt un obstacol pentru 15% dintre respondenţi.

O altă concluzie importantă a studiului relevă faptul că majorarea traficului de date şi nevoia de reducere a costurilor vor fi principalele provocări în perioada următoare, mai ales în contextul în care este prognozată o creştere accelerată a traficului de date.

Sondajul a fost realizat la jumătatea lunii martie în cadrul evenimentului Cisco Connect şi se bazează pe răspunsurile furnizate de 259 de specialişti IT din companii private şi instituţii publice din România.

Cisco Connect este unul dintre cele mai importante evenimente de tehnologie şi inovaţie din România, iar ediţia de anul acesta a reunit peste 1.000 de specialişti locali din domeniul IT&C, experţi în reţelistică şi factori de decizie. AGERPRES