Având în vedere că fotografiile din călătorii sunt evaluate de către utilizatori ca fiind cele mai importante datestocate pe dispozitivele lor, KasperskyLable recomandă acestora să își protejeze în mod adecvat dispozitivele. În caz contrar, fotografiile lor pot fi pierdute definitiv.

Un alt studiu desfășurat de KasperskyLab a arătat că, în medie, 4% dintre oamenii din întreaga lume au pierdut un dispozitiv sau le-a fost furat unul. În cazul a mai mult de jumătate dintre utilizatori (57%) dispozitivul în cauză era unul Android,în 29% dintre cazuri a fost vorba de un laptopși în 21% dintre cazuri un Apple iPhone. În medie, înlocuirea unui dispozitiv pierdut sau furat va costa 485 de dolari.

Utilizatorii moderni au la dispoziție instrumente simple și eficiente anti-furt, care pot să activeze alarma dispozitivului în cazul în care se pierde, pot să blocheze și să localizeze dispozitivul de la distanță sau chiar să facă o fotografie vinovatului, dacă dispozitivul a fost furat. Cu toate acestea, în ciuda riscurilor bine-cunoscute și a disponibilității acestor opțiuni de securitate, studiul KasperskyLab arată că doar 22% dintre utilizatori folosesc în prezent o funcție anti-furt pentru a-și proteja dispozitivele.