Singurul social-democrat din Comitetul Executiv – Dumitru Buzatu – care s-a opus retragerii sprijinului lui Tudorel Toader a explicat ce s-a întâmplat în partid dar și care sunt așteptările PSD în perioada imediat următoare.

“O majoritate într-un organism de decizie e suverană când e vorba de realizările unei persoane”, a spus Buzatu. El a spus că sunt și altele persoane care sunt pregătite să conducă acest minister.

Întrebat dacă PSD se așteaptă la piedici din partea lui Iohannis după modelul practicat deja la ministerele Dezvoltării și Transporturilor, liderul social-democrat a spus, într-o primă fază că “Iohannis va face ce va dori”.

El a fost chestionat asupra votului împotrivă pe care l-a dat în ședința CEx al PSD. ”Nu e vorba dacă mie mi se pare bună decizia ci de un vot majoritar și eu trebuie să respect acest lucru”.

În opinia sa, la cum se reprofilează lucrurile, va fi o restructurare guvernamentală. “În virtutea bunelor relații pe care le avem cu Iohannis, ne așteptăm să pună toate piedicile”, a comentat Dumitru Buzatu.

În cazul unei restructurări guvernamentale, noul Guvern vine în Parlament și cere votul de încredere, iar președintele nu mai are nicio soluție pentru a bloca numirea unui ministru în Guvern.