'În data de 30.10.2015 a fost comunicat ofertanţilor rezultatul procedurii de achiziţie publică, câştigătorul fiind Asocierea S.C. Straco Grup S.R.L. – S.C. Comnord S.A. – S.C. Specialist Consulting S.R.L.', se precizează în comunicat. 

Valoarea ofertei câştigătoare este de 91,55 milioane de lei, care include şi procentul de diverse şi neprevăzute de 10% reprezentând valoarea de 8,12 milioane de lei. Durata contractului este 51 de luni din care 3 luni perioada de proiectare, 24 luni perioada de construcţie şi 24 luni perioada de notificare a defectelor. 

În prezent, procedura de achiziţie publică se află în perioada de depunere a unor posibile contestaţii împotriva rezultatului procedurii, menţionează CNADNR. 

Compania de drumuri precizează că procedura de achiziţie publică pentru atribuirea contractului de achiziţie publică care a avut ca obiect "Proiectare şi execuţie Pasaj Suprateran pe DJ602 Centura Bucureşti – Domneşti" a fost iniţiată în data de 18.03.2015, prin publicarea în SEAP a Anunţului de participare nr. 157926. 

'Precizăm că realizarea obiectivului va facilita accesul agenţilor economici şi a populaţiei din cartierele rezidenţiale din zonă, va fluidiza traficul pe Centura rutieră a Municipiului Bucureşti care preia volumul mare de trafic preponderent greu ce o tranzitează şi traficul general de dezvoltarea periurbană a Capitalei degrevându-se astfel străzile din interiorul municipiului. Prin realizarea unui pasaj denivelat la intersecţia dintre DJ 602, respectiv strada Prelungirea Ghencea şi Centura rutieră a municipiului Bucureşti, respectiv linia CF se va mari capacitatea de trafic şi siguranţa circulaţiei. Pasajul va avea o lungime de 257,49 m', se mai arată în comunicat.

Sursa: Agerpres