Noul card este destinat persoanelor fizice rezidente si permite atat efectuarea de cumparaturi online, cat si plati diverse prin simpla accesare a Internetului. Fiind un card de debit, poate fi folosit numai in limita valorii disponibile existente.

Sony ramane alaturi de Ericsson
Presedintele companiei Sony Corp., Kunitake Ando, a declarat ca societatea mixta la care Sony este actionar egal cu grupul suedez Ericsson isi va continua activitatea, contrar zvonurilor care anuntau o iminenta incetare a parteneriatului. Viitorul societatii a fost pus sub semnul intrebarii in urma anuntului oficialilor
Ericsson, potrivit caruia colaborarea ar fi urmat sa fie intrerupta in cazul in care in urmatoarele trei trimestre nu se vor inregistra rezultate pozitive. Compania a fost creata in luna octombrie a anului 2001, obiectivul initial fiind incheierea primului an de parteneriat cu profit. Rapoartele au aratat insa, in primul trimestru al acestui an, pierderi nete de 83 milioane de euro, iar analistii de la Gartner Dataquest au prognozat o cota de piata de 5,4% pentru trimestrul al doilea, cu 2,3 mai mica decat anul trecut.

Echipament informatic de opt milioane euro pentru Ministerul Justitiei
Ministerul Justitiei a anuntat organizarea unei licitatii ce va avea loc la sfarsitul lunii septembrie, in urma careia va achizitiona computere si alte componente necesare crearii unui sistem informatic, banii pentru cumpararea acestora provenind dintr-un fond PHARE de opt milioane de euro. Programul are ca obiectiv informatizarea instantelor si a sistemului penitenciar. Institutiile care vor beneficia de achizitii sunt Curtea Suprema de Justitie, Tribunalul Bucuresti, noua curti de apel si sase judecatorii, pentru fiecare locatie in parte fiind planificate un numar de noua servere, aproximativ 60 de statii de lucru, cate o imprimanta A3 si zece imprimante A4.