Un milion si jumatate de romani vorbesc pe Connex
Connex a anuntat un nou record privind numarul utilizatorilor serviciilor sale GSM si de Internet. S-a ajuns astfel la clientul cu numarul 1.500.000, iar furnizorul de servicii Internet XNET declara un milion de utilizatori. In foarte scurt timp, Connex va lansa noi servicii inovative, ca parte a angajamentului sau de a oferi romanilor cele mai bune solutii de comunicare. „Suntem onorati sa fim liderii dezvoltarii industriei telecomunicatiilor in Romania si suntem mandri de realizarile noastre”, declara Ted Lattimore, presedintele Connex. Pentru a sarbatori atingerea acestor cifre record, Connex va organiza o tombola speciala ce va avea ca premiu 1.500.000 de minute gratuite de convorbiri in retea. Cele 1.500.000 de minute vor fi impartite intre 15.000 de clienti Connex, care vor primi fiecare 100 de minute gratuite. La tombola vor participa toti utilizatorii Connex inregistrati oficial la 31 august 2001.

MCTI a deschis ofertele
Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei a deschis pe 25 iulie, in mod public, ofertele facute pentru proiectele aprobate de Grupul de Promovare a Tehnologiei Informatiei. Pentru primele trei proiecte-pilot si anume: „Piata virtuala-sistem de achizitii de bunuri si servicii”; „Video conferinta organizata pe web”; „Servicii de informare electronica pentru cetateni-info-chiosc”, au fost depuse 21 de oferte de catre firme romanesti sau filiale ale unor corporatii multinationale bine cunoscute in domeniul IT. Castigatorul fiecarei licitatii va fi decis in data de 3 august 2001. Dupa acest termen, intr-un interval de 14 luni se asteapta ca proiectele sa fie implementate la nivel national. Pentru fiecare dintre acestea, MCTI va pune la dispozitia ofertantilor cate un miliard de lei. Celelalte patru proiecte licitate sunt: „e-PROCUREMENT” – un sistem electronic de licitatie pentru achizitii publice;
„e-REFERENDUM” – sistem electronic de sondare a opiniei publice in cadrul unui referendum; „Sistem de preluare pe web a facturilor furnizorilor; *Extinderea sistemului informatic pentru urmarirea bilantului si obligatiilor fiscale ale agentilor economici cu capabilitati de declaratii pe web.

Antidot pentru virusul care fura documente secrete
Softwin a pus la dispozitie antidotul gratuit impotriva acestui virus pe portalul de securitatea informatiilor www.avx.ro, la adresa www.avx.ro/ html/utilitare_de_devirusare.php.
Laboratorul Antivirus Softwin a fost printre primele trei din lume si primul din Romania care a avertizat asupra pericolului reprezentat de raspandirea acestui virus, pe data de 19 iulie 2001. Virusul SirCam este cel mai periculos virus aflat in circulatie, atat in Romania cat si in lume. El a avut o raspandire fenomenala, infectand peste 35.000 de sisteme din toata lumea. Virusul pune in pericol documentele utilizatorilor infectandu-le si trimitandu-le tuturor amicilor si… inamicilor din lista de contacte. Astfel, multe companii romanesti de top au fost victimele acestui hot informatic.
El vine printr-un mesaj cu un subiect si corp ales la intamplare, atasamentul fiind un amestec intre rutina de infectie a virusului si un fisier ales la intamplare din directorul My Documents. Numele original al fisierului se pastreaza, dar se adauga o extensie executabila (.pif;.exe;.lnk). Utilizatorii care nu au activata optiunea de vizualizare a extensiei atasamentelor vor vedea doar extensia originala si pot fi usor pacaliti. Utilizatorii AVX sunt protejati de acest virus prin modulul AntiVirus eXpert Live.