Motorul Altavista a crescut in cai putere. Procentajul de referinta este criteriul pe baza caruia utilizatorii
Internetului pot sti care este cel mai bun si util motor de cautare. Pe primele trei locuri ale clasamentului mondial se situeaza site-urile Yahoo, Altavista si Excite. Conform unui raport StatMarket, procentajul de referinta a motorului de cautare globala Altavista aproape s-a dublat in ultimele 15 luni, de la 9,04% in aprilie 1999, la 16,56% in iulie 2000. StatMarket este un serviciu de informatii care aduna si raporteaza tendintele
utilizatorilor de Internet din lumea intreaga.

De la anul vom avea noi domenii de Internet. Internet Corporation for Assigned Names and Numbers, ICANN, este compania care taie si spanzura in lumea domeniilor de Internet. Ajungand la concluzia ca se impune introducerea unui nou val de nume de domenii, comitetul director al ICANN a hotarat, in sedinta din 16 iulie a.c., politica de introducere a unor noi Top Level Domain, TLD. Presedintele ICANN va implementa aceste politici conform unui plan stabilit astfel: intre 1 august si 1 octombrie se vor putea face propuneri, la 20 noiembrie, dupa aprobarea propunerilor selectate, ICANN va anunta rezultatele, urmand ca actiunea sa fie finalizata la 31 decembrie 2000.

MSN, cel mai mare site de web. 201 milioane de utilizatori unici au vizitat MSN in cursul lunii iunie 2000. Conform datelor oferite de Media Metrix, reteaua de servicii Internet MSN a atins 55% din consumatorii on-line din zona SUA. Printre celelalte tari unde MSN este principala destinatie web se numara si Marea Britanie, Australia si Noua Zeelanda.

FBI organizeaza razii virtuale printre mail-urile americanilor. Sistemul pus la punct de Biroul
Federal de Investigatii (FBI), denumit Carnivore, permite agentilor americani sa citeasca mail-urile personale.
Carnivore functioneaza pe baza unui program aplicat asupra providerilor de Internet si permite numai supravegherea indivizilor; acesta nu poate fi folosit fara o autorizatie juridica. Asociatiile pentru protectia drepturilor omului, acuza FBI de incalcare a Constitutiei, care prevede dreptul la intimitate al oricarui cetatean. Desi reprezentantul FBI, Paul Bresson afirma ca „mediul criminal profita de tehnologiile de astazi pentru a comite crimele de maine si de aceea fortele de mentinere a ordinii trebuie sa se serveasca la randul lor de tehnologie”, criticii sistemului acuza Carnivore de functionare ilegala. „Politia nu ar putea niciodata sa obtina permisiunea de a se duce la un birou de posta si sa deschida toate scrisorile”, spune Barry Steinhardt, directorul Uniunii Libertatilor Civile Americane. In concluzie, americanii au solicitat Congresului sa elaboreze o legislatie care sa defineasca spionajul electronic.

Windows Media Player7. Aceasta este denumirea ultimului produs in materie al companiei Microsoft.
Primul player complet integrat permite utilizatorilor sa descarce si sa asculte muzica in format MP3,
sa copieze un CD, sa asculte posturile de radio prin Internet sau sa urmareasca imagini. Lumea
digitala, asa cum este ea vazuta in viziunea celor de la Microsoft, este mai aproape de utilizatori prin
acest produs.