RCS & RDS intră pe 3G

RCS & RDS şi-a lansat serviciul de telecomunicaţii mobile 3G (voce si video) denumit Digi.Tel în Bucureşti, urmând ca în scurt timp compania să-şi extindă reţeaua în mai multe localităţi.
Pentru început, comunicarea prin serviciul Digi.Tel va fi posibilă numai în cadrul reţelei proprii.
„Clienţii serviciului de comunicare 3G RCS & RDS vor putea comunica, în viitorul apropiat, şi cu restul reţelelor fixe şi mobile, procesele de interconectare cu operatorii de telefonie fixă şi mobilă fiind în desfăşurare“, susţin reprezentanţii operatorului.
Compania RCS & RDS a început realizarea la nivel naţional a unei reţele de tip UMTS, soluţiile de telecomunicaţii integrate fiind furnizate de compania Nokia.
Astfel, RCS & RDS a devenit primul operator de telecomunicaţii de pe piaţa din România care oferă telefonie mobilă, telefonie fixă, internet şi date, şi televiziune.
Termenii licenţei pentru o reţea de telefonie mobilă de generaţia a treia, câştigată de RCS & RDS la finele anului trecut, prevăd ca în interval de un an operatorul să lanseze servicii 3G în Bucureşti şi alte nouă oraşe mari.


Siveco România estimează venituri de 50 de milioane de euro în 2007

Filiala din România a producătorului de software Siveco estimează că va obţine anul acesta venituri de 50 de milioane de euro, în creştere cu 20% comparativ cu rezultatul înregistrat în 2006.
Siveco România consideră că principalele direcţii de creştere vor fi informatizarea agriculturii, exportul şi implementarea soluţiilor sale în alte ţări, dar şi soluţiile educaţionale.
Totodată, dezvoltatorul îşi propune ca în următorii cinci ani să atingă statutul de integrator de aplicaţii la nivel regional. În 2007, compania intenţionează să înceapă şi implementarea soluţiilor altor producători de software.
Compania a lansat în 2007 noua versiune a soluţiei ERP Siveco Applications 2010 şi soluţia de management al documentelor Sivadoc 2010, estimând că acestea vor contribui în proporţie de 30%-35% la cifra de afaceri a Siveco România din 2007. Siveco mai este prezentă pe piaţa europeană şi prin soluţii de eLearning, eTraining, eHealth, eCustoms, eAgriculture, eBanking. Siveco România are 450 de clienţi în ţară şi 1.800 în alte 35 de ţări din lume.