Pasuire pentru asiguratorii subcapitalizati

Cele 18 societati de asigurari care nu indeplinesc limitele minime ale capitalului social au primit un ragaz de 15 zile pentru a se conforma normelor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor. CSA a prelungit pana pe 15 mai termenul limita, stabilit initial pentru finele lunii aprilie. Noile valori impuse pentru capitalul social sunt: 15 miliarde lei pentru activitati de asigurari generale, exceptind asigurarile obligatorii, 30 de miliarde pentru activitatea de asigurari generale (inclusiv RCA) si 21 de miliarde lei in cazul asigurarilor
de viata.

Generali va vinde polite prin reteaua HVB Bank

Generali Asigurari a semnat cu HVB Bank Romania un protocol de parteneriat care ii va permite sa comercializeze polite de asigurari de viata, auto Casco si de locuinte prin reteaua teritoriala a bancii, a declarat directorul general al societatii, Guglielmo Frinzi. In acelasi timp, HVB Bank va recomanda clientilor sai care solicita credite ipotecare pentru achizitionarea de locuinte, sa incheie asigurarea de viata (una dintre garantiile solicitate) la Generali Asigurari.
    
Conflict de legi la majorarea capitalului Astra

Societatea de asigurari Astra isi va majora capitalul social cu 35 milioane de dolari pana la sfarsitul anului, a declarat vicepresedintele companiei, Dan Domnitanu. Operatiunea, prevazuta in contractul de privatizare dintre APAPS si firma Nova Trade Bucuresti, proprietarul Unirea Shopping Center, va include, pe langa aportul in numerar, si un aport in natura, desi ultimul nu este permis de legea asigurarilor. „Avem un conflict de legi, in conditiile in care legea privatizarii permite aportul in natura. Vrem sa obtinem o derogare de la legea asigurarilor”, afirma Domnitanu.