Din iulie 2001 si pana astazi, Renault Romania a vandut peste 6.000 de vehicule, cifra cu care se afla pe primul loc in randul importatorilor auto. Anul acesta, compania a lansat modelul Laguna II si noua versiune a lui Clio Symbol. „Noutatile vor continua si in a doua parte a anului si speram ca in 2002 sa atingem un obiectiv de vanzari de 8.000 de unitati”, a declarat Nicolas Ianculescu, directorul general al Renault Romania.

Iveco Stralis inlocuieste Eurostar

Compania Protruck International, dealer Iveco, a lansat de curand in Romania modelul Stralis, un vehicul din gama camioanelor grele, dotat cu un motor Euro 3 de 540 CP. Fata de Eurostar (modelul anterior), Stralis este mai usor cu 230 kg si consuma mai putin cu 6l/100 km. Pretul noului model este de circa 76.000 euro (fara TVA) si se poate achizitiona prin leasing extern (patru ani) sau intern (cinci ani), cu un avans de 10% si o valoare reziduala de 20%.
Protruck International detine circa 20% din cota celor sapte dealeri Iveco, are trei reprezentante la nivel national (Bucuresti, Targoviste si Oradea) si circa 700 de clienti.

Dunlop produce sisteme de monitorizare a presiunii

Sistemul Warnair, cu care sunt echipate acum standard si masinile MINI (BMW), monitorizeaza presiunea din pneuri si atentioneaza soferii, prin intermediul computerului de bord, atunci cand se pierde mai mult de 30% din aerul din anvelopa.
Dunlop este una dintre cele mai cunoscute marci de anvelope din lume. Din 1999, compania face parte dintr-o alianta globala intre fosta companie mama Sumitomo Rubber Industries si Goodyear Tire& Rubber Company.

Mazda MPV, rezultate bune la crash teste

Monovolumul Mazda MPV a fost evaluat cu cinci stele (maximum posibil) in concordanta cu normele NCAP, de catre National Highway Traffic Safety Administration, din SUA.
Din cele 126 autovehicule testate, doar sapte masini, intre care si Mazda MPV, au castigat cinci stele la toate testele, atat la impact frontal, cat si la impact lateral.