A fost lansata a douasprezecea sesiune de cereri de proiecte in cadrul programului SAPARD – Masura 1.1 – Imbunatatirea prelucrarii si marketingului produselor agricole si piscicole. Bugetul disponibil este de 36,7 milioane de euro. Din acestia, contributia Uniunii Europene: 27.6 milioane euro, iar cofinantarea nationala, 9,1milioane euro.
Sprijinul pentru aceasta masura este destinat sa imbunatateasca performantele productiei
agroalimentare din punctul de vedere al standardelor de calitate si sa diversifice gama de produse procesate, sa elimine anumite disfunctionalitati manifestate pe pietele specifice. Solicitantii pot primi intre 30.000 si 2.000.000 euro. Termenul limita pentru depunerea proiectelor: 31 iulie, ora 16.00. Pentru orice alte informatii referitoare la programul SAPARD, solicitantii se pot adresa atat la sediul central, cat si la sediile birourilor regionale de implementare a Programului SAPARD. Agentia SAPARD – sediul central:
Str. Negustori nr. 1B sector 2 Bucuresti; Tel/fax: +40-21-311.09.99; e-mail: [email protected] Persoane de contact: Gabriela Tesileanu, Catalina Musat.

Infiintarea Centrului Roman de Informare de la Bruxelles

Centrul Roman de Informare va functiona ca parte a Ambasadei Romaniei in Regatul Belgiei. Directorul acestuia va fi numit de catre Ministerul roman de Externe si va furniza informatii tuturor celor interesati in domeniile: relatii publice, relatii cu mass-media si alte surse publice de informare si comunicare, promovare economica si culturala.