anuntat ca intentioneaza sa concedieze intre 10.000 si 13.000 de angajati din intreaga lume, in special din Europa, in cadrul unui program de restructurare. Restructurea era de asteptat avand in vedere ca luna trecuta IBM a anuntat rezultate trimestriale mai slabe decat cele anticipate. In aceasta perioada, vanzarile IBM in Franta, Germania, Italia si Japonia au scazut cu cinci procente. Potrivit comunicatului firmei, aceasta reducere a efectivelor ii va permite sa devina mai eficienta si sa profite de oportunitatile oferite de pietele cu o crestere puternica. IBM a precizat ca majoritatea acestor concedieri, care vor afecta intre trei si patru la suta din efectivele sale globale de aproximativ 329.000 de angajati, vor fi derulate in Europa, desi nu a indicat care sunt tarile vizate.

Veniturile MobiFon au crescut cu 34% in primul trimestru
Veniturile din servicii ale MobiFon, operatorul retelei de telefonie mobila Connex, au totalizat in primul trimestru al acestui an 197,8 milioane dolari, cu 34% mai mult fata de nivelul consemnat in martie 2004. Compania estimeaza ca detine o cota de piata de 47% la finele lunii martie, pe fondul cresterii gradului de penetrare pe piata telefoniei mobile de la 35% la 49% in perioada aprilie 2004-martie 2005. In luna martie 2005, actionarii MobiFon au aprobat dividende de 6.100 de miliarde de lei (214,9 milioane de dolari), care vor fi distribuite numai dupa indeplinirea unor conditii stipulate in contractele de imprumut ale companiei.

30 de milioane de SMS-uri trimise de Pasti
Peste 30 de milioane de mesaje SMS au circulat in perioada sarbatorilor de Paste prin retelele celor doi operatori GSM, Connex si Orange, in conditiile in care in Romania exista la ora actuala circa zece milioane de abonati la telefonia mobila. Prin reteaua Orange au fost trimise, in perioada sarbatorilor de Pasti (30 aprilie-3 mai), aproximativ 19 milioane de mesaje scrise si aproape 100.000 de mesaje multimedia. Cel mai mare trafic s-a inregistrat in ziua de 1 mai, prima zi de Pasti, cand s-au trimis opt milioane de mesaje scrise si cu peste 30 la suta mai multe mesaje multimedia. Operatorul Connex a raportat pentru zilele de 30 aprilie si 1 mai aproximativ 12,8 milioane de SMS-uri in retea. Datele furnizate de Zapp arata doar ca numarul de SMS-uri trimise de abonatii Zapp a fost cu 50% peste media inregistrata in perioadele obisnuite ale anului.