Sticlele de plastic vor putea fi returnate. Câți bani primește pentru zece sticle

Aflat la Digi 24, ministrul Mediului a precizat că persoanele care vor duce sticlele de plastic la o stație automată vor primi 50 de bani pe bucată. Așadar, cine duce zece sticle va primi 5 lei.

Ministrul Tanczos Barna a spus că banii proveniți din returnarea sticlelor de plastic ar fi un venit interesant pentru copii.

„Poate să fie un venit interesant pentru copii, care se duc după aceea și mănâncă ceva. Nu se va mai arunca sau dacă cineva găsește o sticlă, cu siguranță ridică sticla și merge și o predă la o stație automată”, a arătat ministrul.

Ce fel de sticle sunt primite

Evident, nu orice sticlă de plastic este primită la stația automată. Ministrul a precizat că cele de acum 5 ani nu vor putea fi returnate. Acesta a menționat că se vor primi și sticle de plastic fără dop.

”Vor putea fi predate și sticlele de plastic fără dop, dar vor trebui să fie sticle colectate după pornirea programului, adică sticlele de acum 5 ani care sunt aruncate în natură nu pot fi predate, pentru că sistemul așa funcționează, a explicat Tanczos. După pornirea programului, fiecare sticlă o să aibă un marcaj care o identifică în sistem și din momentul acela se pot preda, a precizat ministrul mediului.

Actul normativ ar putea fi prezentat săptămâna viitoare

„Săptămâna viitoare, probabil că marți, voi prezenta actul normativ în forma finală în coaliție și intră în analiza interministerială. O asumă coaliția, partidele de guvernământ și intră în circuitul de avizare”, a anunțat Tanczos Barna, marți seara, la Digi24.

Sursă foto: Dreamstime