Starea de sănătate a lui Steve Jobs, 53 de ani, a intrat în atenţia presei încă din luna iunie a anului trecut, când şi-a facut apariţia la Conferinţa Worldwide Developers. Jobs arăta foarte palid şi mult mai slab. 
Oficialii Apple nu au vrut să comenteze speculaţiile de atunci, însă, au confirmat ulterior că Steve Jobs suferă de un  dezechilibru hormonal care l-a făcut să slăbească.
Steve Jobs a scris recent un email angajaţiilor prin care anunţă că va lipsi până în luna iunie:
“În ultima săptămână, am descoperit că problemele mele de sănătate sunt mai grave decât am crezut. Am decis să îmi iau concediu medical până la finele lunii iunie pentru a rezolva aceste probleme, dar şi pentru a lua lumina reflectoarelor de pe mine pentru ca angajaţii Apple să continue să livreze produse excepţionale”.
Acţiuniile Apple au scăzut cu 8%, imediat după anunţul lui Jobs.
Steve Jobs va continua să fie CEO şi va participa la luarea deciziilor. În absenţa lui Jobs, Tim Cook, COO ( Chief Operating Officer) Apple  va conduce compania.
În luna august a anului 2004, Steve Jobs a fost operat de cancer pancreatic, iar în 2009 a lipsit aproape şase luni deoarece a suferit un transplant de ficat.
SURSA: CNET News