Porţiunea vândută are o suprafaţă de 125.000 de acri (46.539 ha), sau 11% din suprafaţa totală a concesiunii Midia şi Pelican. Porţiunea de perimetru vizată de tranzacţie se învecinează cu blocul Neptun al Exxon şi OMV Petrom.

În luna februarie a acestui an, ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited (EMEPRL), o subsidiară a ExxonMobil Corporation, şi OMV Petrom SA au anunţat o descoperire semnificativă de gaze naturale la sonda Domino -1, situată în blocul Neptun.

"Această tranzacţie este o nouă dovadă a interesului crescut pentru sectorul românesc al Mării Negre, o regiune unde Sterling are o prezenţă semnificativă", a declarat preşedintele director general de la Sterling, Mike Azancot.

Sterling va primi 29,25 milioane de dolari la semnarea tranzacţiei, alte 29,25 milioane de dolari în cazul descoperirii unor rezerve de hidrocarburi, precum şi 19,5 milioane de dolari în momentul începerii producţiei.

De asemenea, partenerul Sterling, Petro Ventures Europe BV, cu o participaţie de 20% în porţiunea vândută, a decis şi el să ia parte la tranzacţia cu Exxon şi OMV Petrom.

Sterling Resources Ltd. este o companie canadiană de petrol şi gaze naturale cu active în Marea Britanie, România, Franţa şi Olanda.
Sursa: Agerpres