Astfel, Midia va dobândi o cotă de participare de 40%, în timp ce actualii co-titulari ai concesiunii, Melrose Resources România BV şi Petromar Resources, vor deţine 40% şi, respectiv, 20%.
Perimetrul 27 Muridava a făcut parte din perimetrele licitate în cadrul Rundei a X-a de Apel Public de Ofertă, concesiunea fiind adjudecată în iunie 2010 şi aprobată de Guvern în octombrie 2011. Perimetru de mică adâncime situat în vecinătatea perimetrului Pelican, aparţinând Sterling, Muridava, conţine multiple prospecte de explorare.
Totodată, există date seismice 2D obţinute anterior, precum şi o descoperire de hidrocarburi, Olimpiyskaya, forată în anul 2001. Acordul de Concesiune are o perioadă de explorare iniţială de trei ani, cu angajamentul de a efectua cercetări seismice şi săparea a trei sonde. Perioada de explorare poate fi prelungită cu o perioadă suplimentară de trei ani.
”Adăugarea acestui perimetru cu prospectivitate ridicată face parte din strategia Sterling de a-şi consolida activele sale deţinute în Marea Neagră, Midia şi Pelican (Perimetrele XV şi XIII). Acordarea de către statul român de noi concesiuni în Marea Neagră, soluţionarea pe cale amiabilă în noiembrie 2011 a unor probleme pe care Sterling le-a avut cu statul român şi recenta activitate de foraj în ape de mare adâncime ne îndreptăţesc să credem că Marea Neagră intră într-o etapă incitantă de creştere a activităţii de explorare”, a declarat Mark Beacom, vice-preşedinte şi director general pentru operaţiunile Sterling din România.
Sterling Resources Ltd. este o companie canadiană de petrol şi gaze cu sediul la Calgary, provincia Alberta, listată la bursă în Canada. Compania derulează operaţiuni în Regatul Unit, România, Franţa şi Ţările de Jos.