Joi, în şedinţa Birourilor Permanente Reunite s-a votat amânarea dezbaterii și votului la moțiunea de cenzură USR PLUS – AUR, depusă împotriva Executivului condus de Florin Cîţu.

La propunerea liderului senatorilor UDMR, Lorand Turos, s-a decis amânarea stabilirii calendarului dezbaterii şi votului asupra moţiunii de cenzură până la decizia CCR în cazul sesizării premierului privind existenţa unui conflict între Parlament şi Guvern.

Florin Cîţu a dat ordin: Totul la secret!

Potrivit unei înregistrăzi obţinute de Rise Project, în şedinţa în care s-a votat planul pentru amânarea votului pentru moţiune, premierul Florin Cîţu, susţinut de primarul Clujului, Emil Boc, le-a pus clar în vedere colegilor doar să voteze şi să nu mai discute nimic altceva, pentru că „orice informație iese afară”, scrie flux24.ro.

„Fără strategie aici, fără alte detalii”, a spus Cîţu. „Să fiți cât mai secretoși!”, a adăugat şi Rareş Bogdan.

Iată o parte dintre stenogramele întâlnirii de azi dimineaţă

Rareș Bogdan: Vreau să dau cuvântul lui Florin Roman și Daniel Fenechiu să explice pe scurt situația…

Emil Boc: Fraților, avem treabă, hai să votăm ce am stabilit aseară. Rareș, las-o dracului de treabă, stăm acum în poveşti de filosofii. Avem textul moțiunii, mandat, votăm și plecăm la treabă. Las-o dracului. Are prim-ministru treabă, stăm în filosofii sterile. N-am stat o oră să stabilim aseară ca să stabilim calendarul.

Florin Cîțu: Dl Boc are dreptate, doar vot și după aceea să ieșim, nu mai vorbiți altceva în aceste întâlniri, doar decât ce avem pe ordinea de zi. Știți foarte bine că orice informatie iese afară, votăm, după discutăm noi în altă parte strategie si așa mai departe. Fără strategie aici, fără alte detalii. Vot pe ce am discutat ieri după care terminăm ședința și mergem mai departe.

(…)

Gigel Știrbu : Rareș am o rugăminte…

Emil Boc: În timpul votului nu se intervine, votăm și după.

Rareș Bogdan: Vă urez succes, să fiți cât mai secretoși!

Gigel Stirbu: Am o rugăminte. Când se iau decizii anuntați-ne și pe noi nu ne puneți în faptului împlinit dimineața la 9. Pe cei care nu suntem pe grupurile alea de interes. Nu suntem doar masă de manevră. Anunțați-ne si pe noi când luaţi o decizie, consultați-ne si pe noi.

Gheorghe Flutur: Robert, trece-i pe toți în grupul de comunicare, au loc toți, au dreptate…

Robert Sighiartău: Da, da

Sursă foto: Facebook