Potrivit unui comunicat de presă al MEN, deducerea suplimentară a cheltuielilor eligibile pentru activităţile de cercetare-dezvoltare va creşte de la 20% la 50%, acest lucru fiind posibil ca urmare a demersurilor făcute de ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu.

‘Activităţile eligibile pentru acordarea deducerii suplimentare la determinarea profitului impozabil trebuie să fie din categoriile activităţilor de cercetare aplicativă şi/sau de dezvoltare tehnologică, relevante pentru activitatea industrială sau comercială desfăşurată de către contribuabili. Cu alte cuvinte, această facilitate se răsfrânge asupra tuturor activităţilor de cercetare-dezvoltare care conduc la obţinerea de rezultate ale cercetării, valorificabile de către contribuabili, nu doar celor dezvoltate în folos propriu ca până acum’, se arată în comunicat.

Potrivit actului normativ aprobat de Guvern, stimulentele fiscale se vor acorda separat pentru activităţile de cercetare-dezvoltare din fiecare proiect desfăşurat.