SUA trebuie să reducă deficitul bugetar colosal dacă vor să păstreze ratingul „AAA”, cel mai bun posibil, a declarat John Chambers, şeful departamentului de evalare a datoriilor de stat din cadrul agenţiei Standard & Poor’s (S&P), citat de AFP.

„Este foarte important pentru ratingul SUA ca autorităţile să ia în considerare cu cea mai mare atenţie ceea ce va propune Comisia Fiscală”, a afirmat Chambers.

Administraţia preşedintelui SUA, Barack Obama, a indicat că vrea să reducă la jumătate deficitul bugetar până în 2013 şi să stabilizeze datoria ţării la 70% din Produsul Intern Brut până în 2015.

Pentru a asigura atingerea acestor obiective, Obama a înfiinţat o comisie mixtă, formată din membri ai Partidul Democrat şi Partidul Republican, cu responsabilităţi în domeniul fiscal.

Comisia ar putea prezenta concluziile în decembrie, iar răspunsul Congresului la propunerile acesteia vor determina modul în care S&P va aprecia calitatea datoriei celei mai mari economii a lumii, a menţionat reprezentantul agenţiei de evaluare financiară.

SURSA: Mediafax

DETALII:
Citeşte şi Pentru agenţiile de rating, orice ai face nu e bine