„Pentru 2018 am stabilit lansarea unei noi sesiuni de înscriere în Start-Up Nation în luna aprilie. Cei care s-au înscris în 2017 şi nu s-au calificat vor avea şansa să depună dosarele în 2018. În maximum 30 de zile vom da toate detaliile privind criteriile. Eu îmi doresc anumite reglaje ca lucrurile să meargă cât mai bine", a spus ministrul, conform Agerpres. 

El a spus că în acest moment există în bugetul pentru 2018 suma de 700 de milioane de lei alocată acestui program, iar la prima rectificare va cere diferenţa de până la 2 miliarde de lei. 

Referitor la sesiunea din 2017 a programului, Laufer susţine că totul este în grafic. 

"Până la 19 ianuarie au fost depuse 807 deconturi, sub 10% din beneficiari, deci mulţi urmează să vină. Nu avem în acest moment cereri de plată şi deconturi care nu au fost plătite, este foarte, foarte important. Din acestea, 407 au fost aprobate de către agenţii deja şi am început foarte bine primele două săptămâni din 2018, avem deja sute de certificări în acest moment şi sute deja programate. Din cele 407 au fost deja aprobate 290 şi au fost transmise şi deja plătite. 117 sunt în clarificări, întrucât nu de fiecare dată primim dosarul complet de decont cu ceea ce cerem conform procedurii. Situaţia implementării programului este în grafic şi nu există întârzieri", a arătat el.  Totuşi, ministrul a admis că există unele probleme la Fondul de Contragarantare. 

"Am avut discuţii foarte bune cu Fondul de Garantare şi s-a deblocat situaţia şi acolo, unde erau într-adevăr câteva blocaje pentru creditele-punte, ceea ce a dus la o întârziere a aprobării acelor credite-punte. Acum Fondul de Garantare se mişcă foarte bine în acest sens. Mai e o problemă mică la Contragarantare, ne-au promis că începând de săptămâna trecută dedică o echipă doar pentru acest program şi o să vedem în scurt timp o deblocare şi a situaţiei de acolo. Suntem în grafic cu implementarea. Avem acest termen până la 29 septembrie 2018 să decontăm toate cheltuielile din program", a adăugat Laufer.