SUV autentic, puternic și elegant, noul SsangYong Rexton uimește prin mulțimea de dotaări disponibile la un preț mai mult decât rezonabil pentru segmentul din care face parte. În afara designului, întotdeauna interpretabil, noul SUV produs de compania din Coreea are ca atu un motor diesel cu injecţie directă, de 2,2 l e-XDI LET (Low-end torque), capabil să livreze între 181 CP și 187 CP și un cuplu de 400 Nm – 420Nm în plaja de 1.400 – 2.800 rpm, în funcție de transmisia cu care este cuplat. Desingur, capacitatea cilindrică mare, nu este în linie cu noile cerințe de pe piața europeană, prețul redus al vehiculului fiind estompat parțial de impozite și taxe pe poluare din majoritatea țărilor.

Tracțiunea integrală temporară 4WD permite șoferului să aleagă între trei moduri în funcție de schimbarea condițiilor de deplasare în timp ce trenul de folosește soluții utilizate de limuzinele de lux pentru a asigura o stabilitate și un confort de prim rang. Transmisia automată 7G-TRONIC de origine Mercedes-Benz, cu funcție opțională „Winter” și computer TCU pentru consum redus de combustibil și schimbări line ale treptelor de viteză operează eficient, monitorizează stilul de conducere și adaptează momentul de schimbare al treptelor de viteză.

Materialele utilizate în interiorul noului Rexton accentuează rafinamentul și distincția. Scaunele ergonomice multicontur sunt tapițate cu piele Nappa și pot fi ajustate electric. Iarna pot încălzi perna pentru șezut și spătarul iar vara pot fi ventilate. Un ecran digital de 7 inci ocupă mijlocul tabloului de bord, iar un alt ecran digital sensibil la atingere de 9,2 inci domină consola centrală.

Pe lângă dotări de top, Rexton are ca aut capacitatea de a transforma până la șapte pasageri pe trei rânduri de scaune. Cele din primul rând sunt ventilate și încălzite iar cele din al doilea sunt încălzite. Pot fi memorate reglajele preferate pentru scaunul șoferului și oglinzile retrovizoare pentru trei șoferi diferiți; ambele scaune din față sunt reglabile electric.

SsangYong Rexton G4 este diponibil în România cu prețuri cuprinse între 26.169 euro și 36.289 euro, existând chiar și o ofertă promoțională care reduce aceste întreaga listă cu circa 3.000 de euro/echipare.