”În urma acuzațiilor grave aduse în spațiul public privind implicarea SRI în organizarea protestului de duminică, 22 ianuarie, Serviciul Român de Informații face următoarele precizări:

Respingem categoric orice încercare de a implica SRI în dispute politice, organizare de proteste sau alte acțiuni care nu țin de misiunile asumate potrivit cadrului legal.

Considerăm aceste afirmații denigratoare și menite să afecteze instituții fundamentale ale regimului democratic. SRI își reafirmă determinarea de a rămâne echidistant, neimplicat politic și concentrat pe indeplinirea misiunilor sale cu respectarea strictă a legii”, precizează SRI, în comunicat.

Potrivit stiripesurse.ro, Liviu Dragnea ar fi cerut Comisiei de Control al SRI din Parlament să ceară Serviciului să spună dacă a fost implicat sau nu în protestele de duminică din țară.

Noi proteste față de proiectele de ordonanţă de urgență privind graţierea şi modificarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală au avut loc duminică seară atât în marile oraşe din ţară, cât şi în Diaspora. În Capitală, protestatarii s-au întâlnit la ora 17:00 în Piaţa Universităţii, de unde au pornit în marș spre Guvern, iar de acolo către sediul PSD, unde au strigat lozinci anti-PSD, anti-Dragnea, anti-Guvern și pro-DNA. Președintele Klaus Iohannis s-a alăturat, timp de 15 minute, protestatarilor din Piața Universității, din București, scrie Realitatea.net.