În acest sens, cercetătorii Universității din Waterloo au descoperit o metodă nouă de a extinde durata de viață a bateriilor smartphone-urilor cu până la o oră în fiecare zi.

Cercetătorii au dezvoltat o aplicație pe care utilizatorii de smartphone-uri o pot utiliza pentru a reduce consumul de energie al dispozitivelor lor fără nici un impact semnificativ asupra performanței.

„Funcția multi-window lansată cu noul sistem de operare Android, permite utilizatorilor să aibă mai multe ferestre și fișiere deschise în același timp, cucm se întâmplă pe laptop, dar acest lucru duce la scurgerea energiei în mod inutil”, spune Kshirasagar Naik, co-autor a studiului.

„Am dezvoltat o aplicație pe care utilizatorii o pot instala pe dispozitivele lor și care reduce luminozitatea aplicațiilor mai puțin importante. Deci, atunci când interacționați cu o aplicație, luminozitatea celeilalte ferestre scade, reducând astfel consumul de energie al dispozitivul”, a adăugat el.

Aplicația a fost testată 200 de utilizatori de smartphone-uri, care au descărcat soft-ul pe dispozitivele lor și l-au folosit în timp ce au deschis mai multe ferestre. Aceștia au constatat că aplicația le-a extins durata de viața a bateriilor telefoanelor cu 10-25%, scrie Science News.