"Interesul foarte mare pentru finanţarea europeană nerambursabilă pe care l-au arătat tinerii fermieri în cursul anului trecut se menţine şi pentru 2016. Ca urmare a acestui fapt, Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) anunţă că valoarea totală nerambursabilă a proiectelor depuse prin submăsura 6.1 'Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri' a ajuns la nivelul maxim al sumei pentru care se pot primi cereri de finanţare în acest an pentru zona non-montană", se menţionează în comunicat. 

Până în prezent, pentru dezvoltarea fermelor agricole în zonele non-montane au fost depuse 3.973 de cereri de finanţare, în valoare de 163,24 milioane de euro. 

Potrivit reprezentanţilor AFIR, odată atins plafonul stabilit din alocarea disponibilă pentru componenta non-montană din cadrul Submăsurii 6.1 (153,6 milioane de euro) sesiunea de depunere a proiectelor se închide automat. 

Pentru zona montană din cadrul submăsurii 6.1 "Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri", AFIR primeşte în continuare cereri de finanţare, suma disponibilă rămasă este de 33,3 milioane de euro, sesiunea de depunere fiind deschisă până la 31 octombrie 2016, în limita fondurilor disponibile.