Este vorba despre victimele violenței domestice. În Cluj, s-a deschis primul Centru de Consiliere a Victimelor Violenței Domestice din județ. Aici, femeile pot obține o finanțare din partea primăriei, pentru a se putea muta în chirie, pentru o perioadă de doi ani.

Potrivit statisticelor, peste 20.000 de persoane sunt agresate de parteneri, iar de multe ori se complac în această situație fiindcă nu au unde să locuiască.

Municipalitatea din Cluj oferă sume de bani persoanelor care nu au curaj să înceapă de la 0.

“Oferă consilierea juridică şi psihologică, iar activitatea centrului este coordonată de un asistent social. Serviciile se referă la consultanță, fie de prevenire sau intervenţie. Se oferă între 900 şi 1400 de lei pentru plata chiriei”, anunță viceprimarul din Cluj-Napoca, Olah Emese.

Instituția oferă li o echipă mobilă care să se ducă acasă la victimă.

“Echipa mobilă este constituită din patru persoane, trei colaboratori din cadrul Direcţiei de Asistență Socială şi un poliţist local. În situaţii de anunţ se mobilizează echipa şi cu echipajul de poliţie.”, spune Aurel Mocan, directorul Direcţiei pentru Asistenţă Socială Cluj-Napoca, scrie Pro Tv.