Fotbalul ramane in continuare cel mai practicat sport din Romania. Poate reprezenta un motiv de bucurie atat pentru cei mici, cat si pentru persoanele aflate la o varsta mai inaintata. Daca nu mergi la sala, atunci poti face miscare alaturi de prieteni si cunoscuti, in conditiile in care nu vorbim totusi despre o activitate foarte costisitoare.

Pe site-urile de specialitate, precum www.sportwettenanbieter.com, aflam ca un meci de fotbal ne poate ajuta sa scapam de aproximativ 600 de calorii. Fotbalul ne ajuta in acelasi timp sa ne antrenam si mintea, nu numai corpul, contribuind la o crestere a nivelului de concentrare si de coordonare. Creierul incepe sa lucreze in momentul cand este pus in situatia de a lua in timp record decizii.

Pe locul 2 in topul nostru personal regasim un alt sport cu care ne-am intersectat inca de la cele mai fragede varste. Este vorba despre baschet. Promite sa ne modeleze corpul si sa ne ofere o stare de bine, imbunatindu-ne sanatatea, atat timp cat este practicat in mod corect.

Pe lista beneficiilor pe care le implica baschetul sunt incluse urmatoarele: un sistem cardiovascular sanatos, nivel scazut al stresului si oase mai puternice.

Se ard la fel de multe calorii ca la fotbal, cu mentiunea ca depinde foarte mult de ritmul in care alergam si ne miscam pe parchet.

Un alt sport de sala pe care vi-l recomandam este handbalul. Echipati-va corespunzator si testati-va limitele in mod frecvent daca doriti sa aveti un corp mai puternic. Majoritatea muschilor corpului vor fi pusi in miscare, iar handbalul este indicat pentru mai multe categorii de varsta, dat fiind riscul mic de accidentare.

Sporturi care pot fi practicate in cuplu

Cuplurile care evita mersul la sala, dar sunt dispuse sa incerce experiente noi, pot opta pentru oricare dintre urmatoarele patru alternative: mers pe role, badminton, volei sau dans.

In pofida faptului ca mersul pe role este privit drept o activitate destinata copiilor si adolescentilor, acest sport poate fi deopotriva incercat si de adulti. Este distractiv si in acelasi timp benefic pentru corpul dumneavoastra. Muschii picioarelor si zona soldurilor vor fi cele mai solicitate puncte ale corpului, o ora de miscare garantand pierderea a 600 pana la 800 de calorii. Iarna, rolele vor fi inlocuite cu patinele!

 

Badmintonul constituie unul dintre cele mai distractive moduri in care poti slabi si imbunatati sanatatea. Site-ul sportwettenanbieter.com (mehr) ne informeaza ca badmintonul contribuie la tonifierea musculaturii si ajuta la cresterea rezistentei la efort. De asemenea, lupta impotriva bolilor cardiovasculare si poate deveni punctul culminant al unei iesiri la gratar.

Continuam cu voleiul, care poate fi jucat in aer liber si in sala. Sau, daca va aflati la mare, direct pe nisipul fierbinte! Se pot arde pana la 400 de calorii pe ora, creste metabolismul si elimina riscul aparitiei bolilor cardiovasculare. Este la fel de spectaculos precum badmintonul si ne poate ajuta sa ne relaxam, imbunatindu-ne totodata starea de spirit.

Ultimul, dar nu cu siguranta cel din urma sport, de pe lista noastra este dansul. Pasionatii de muzica se pot opri asupra dansului ca urmare a multiplelor beneficii pe care le presupune: muschi tonifiati, oase mai puternice si eliminarea diabetului. Corpul se modeleaza intr-un mod armonios, iar iubita/sotia dumneavoastra va aprecia in mod sigur faptul ca va dati silinta pentru a deveni un dansator mai bun. (P)

Autor: SeoPower.ro