Şeful Secţiei ATI de la Spitalul de Urgenţă „Profesor Dr. Dimitrie Gerota„, Alida Moise, a fost împuternicită, vineri, să îndeplinească funcţia de director general al acestei unităţi sanitare.

Anunțul a fost făcut vineri de ministrul de Interne, Marcel Vela:

”Începând de astăzi, medicul șef al Secției ATI a Spitalului de Urgență „Profesor Dr. Dimitrie Gerota” București, doamna Moise Alida, cea care A ÎNVINS MOARTEA printr-o luptă crâncenă cu acest virus, și care va continua să salveze vieți, a fost împuternicită să îndeplinească funcția de director general al acestei unități”, a scris Vela pe Facebook.

Nouă conducere pentru Direcția Medicală din MAI

De asemenea, ministrul de Interne a anunțat un nou director al Direcţiei Medicale din Ministerul Afacerilor Interne.

”Tot de astăzi, directorul general al Spitalului de Urgență „Profesor Dr. Dimitrie Gerota” București, domnul Dragomir Dinu, a fost împuternicit director al Direcției Medicale din Ministerul Afacerilor Interne.

Iar acesta va avea ca director adjunct, pe medicul șef al Secției Gastroenterologie din Spitalul Gerota respectiv, doamna Mahu Claudia-Iulia, care a fost împuternicită să îndeplinească această funcție”, a precizat Vela.

”Cărămidă trainică pentru societate”

”În aceste momente, a fi ministru al Afacerilor Interne reprezintă poate cea mai importantă misiune a vieții mele.

Această misiune a adus cu ea cea mai mare onoare, dar și cea mai mare responsabilitate pe care viața mi-o putea oferi, aceea de a servi Patria.

Nu a contat niciodată ce funcții am ocupat pentru că mereu le-am văzut ca pe ceva trecător.

Ceea ce nu este trecător este binele pe care îl lași în urmă și cărămida mai mică sau mai mare pe care reusești să o pui la construcția aceasta care ar trebui să fie trainică, numită societate.

”Societate dominată de profesioniști”

Astăzi am trăit un moment important, consider eu, și sper că am reușit să mai pun o cărămidă pentru o societate mai bună, pentru o societate dominată de profesioniști”, și-a explicat Marcel Vela deciziile.

Trebuie precizat că Dr. Alida Moise a fost subiectul unei știri false, difuzată de una din principalele televiziuni de știri, care a anunțat decesul său.

Moise a fost infectată cu noul coronavirus de către fostul polițist care a ascuns autorităților că a călătorit în Israel și care a contaminat zeci de persoane din Capitală, membri ai familiei, colegi de serviciu și personal medical.

Din cauza lui, Spitalul Gerota a fost băgat în carantină.