Din cauza crizei, tot mai mulţi spanioli recurg la măsuri disperate pentru a face faţă cheltuielilor zilnice. Una dintre soluţii este vânzarea podoabei capilare a femeilor pentru confecţionarea de peruci şi extensii.

 

O companie spaniolă oferă între 50 şi 150 de euro pentru părul natural, în funcţie de lungime, grosime şi calitatea părului. Compania are un stoc de peste 90 de tone de păr natural şi exportă 80% în celelalte state europene şi în SUA. În India şi China astfel de mici întreprinderi s-au răspândit ca ciupercile dupa ploaie, populaţia săracă recurgând la frizer pentru a face rost de bani.

 

Părul european este mult mai apreciat decât cel asiatic, datorita calităţilor sale, fiind mai moale şi mai uşor de pieptănat. Pentru a-ţi putea vinde părul, trebuie să aibă o lungime minimă de 40 cm, să nu fie deteriorat vizibil şi să nu fi fost vreodată vopsit.

 

După ce rata şomajului a atins 18% din totalul populaţiei active, spaniolii iau foarte în serios această metodă de a obţine bani repede şi fără prea mult efort .

 

SURSA: El Pais