Dezvoltatorul şi-a reluat anul trecut investiţiile, după o perioadă de pauză în perioada de criză, iar în luna aprilie va preda cumpărătorilor un nou bloc cu 66 de apartamente, vândut în proporţie de 98%. Compania a început acum construcţia unui al doilea bloc cu 56 de apartamente care este deja precontractat în proporţie de peste 50%.  

Hercesa intenționează să înceapă în perioada următoare comercializarea celui de-al treilea bloc din această fază de dezvoltare, care va avea locuințe cu două și trei camere.

Până acum, în ansamblul Vivenda, construit în locul fostei fabrici de pâine Titan din Sectorul 3, s-au ridicat 420 de apartamente, vândute în totalitate.

Blocul la care tocmai s-a început construcţia cuprinde apartamente de trei și patru camere, la prețul de 98.600 de euro plus TVA 5%, cu boxa de depozitare inclusă în preț.

„Anul trecut am decis ca cel de-al doilea bloc din faza a treia de dezvoltare a ansamblului Vivenda Residencias să cuprindă, în cea mai mare parte, apartamente de trei și patru camere, întrucât a existat o cerere semnificativă pentru apartamentele cu patru camere din primul bloc al fazei trei. Cele șapte astfel de locuințe din această primă clădire s-au vândut foarte repede“, a declarat Cristina Bujoreanu, purtătorul de cuvânt al dezvoltatorului.

În total, faza a treia a ansamblului rezidențial Vivenda Residencias va însuma patru blocuri, cu un total de 244 de apartamente, și va presupune o investiție totală de peste 18 milioane de euro.

Compania spaniolă a mai anunţat că pregăteşte pentru următorii ani construcţia a circa 5.000 de locuinţe în trei proiecte distincte. Pe lângă ansamblul dezvoltat în locul fostei fabrici de pâine Titan, Hercesa mai deţine o parte din fosta fabrică Spicul din zona Orhideea şi, alături de fondul de investiţii Bluehouse, încă 14 hectare în Prelungirea Ghencea.