"Fondul public spaniol de sprijinire a sectorului bancar (Frob) va face o injecţie de capital, care cred că va fi anunţată în cursul următoarelor ore", a declarat Luis de Guindos pentru postul privat de radio Onda Cero.

Potrivit presei spaniole, injecţia de capital a Frob ar urma să fie cuprinsă între patru şi cinci miliarde de euro, suficientă pentru a acoperi pierderile de 4,45 miliarde de euro anunţate vineri de banca spaniolă. Bankia ar urma să primească banii până la data de 14 septembrie.

Aceasta este a doua injecţie de capital a Frob în Bankia, după un prim ajutor de 4,5 miliarde de euro acordat în 2010 şi care în luna mai a acestui an a fost convertit în acţiuni, ceea ce a permis naţionalizarea băncii.

Bankia este a patra mare bancă din Spania şi a luat naştere din fuziunea a şapte bănci de economii din Spania, conduse de Caja Madrid. În luna mai a acestui an, Bankia a anunţat că va avea nevoie de un sprijin de 23,5 miliarde de euro. Acest anunţ a precipitat în luna iunie acordarea unei linii de credit de maxim 100 miliarde de euro pentru întregul sector bancar spaniol.

"În principiu, totul pare să indice că nu vom utiliza toate cele 100 miliarde de euro" a spus luni ministrul spaniol al economiei, care anterior a declarat că 60 de miliarde de euro vor fi suficiente.
Sursa: Agerpres