Guvernul spaniol a aprobat un nou plan de măsuri urgente pentru reactivarea economiei şi a locurilor de muncă, după pandemia de COVID-19. În valoare de 150 de milioane de euro, cea mai mare parte a planului va fi finanţată din fonduri europene.

Plan de salvare a economiei Spaniei

Executivul condus de Pedro Sanchez a aprobat o nouă linie de credite cu dobândă mică, de 40 de miliarde de euro şi un fond special de 10 miliarde pentru companiile strategice care au probleme de lichidități. Cu aceste noi măsuri, guvernul spaniol dorește să salveze economia și locurile de muncă, într-o criză care a adus la căderea produsului intern brut cu peste 5 procente în doar câteva luni.

Tot astăzi, în ședință extraordinară, Cabinetul Sanchez a aprobat alocarea a 250 de milioane de euro pentru programul de cumpărare de mașini noi. Obiectivul este stimularea cererii, activarea producției în Spania și înlocuirea autoturismelor vechi și poluante.

Impactul programului ar putea fi de peste 1 miliard de euro și va duce la păstrarea a 7400 de locuri de muncă. a calculat Guvernul de la Madrid. Pentru operatorii din turism au fost aprobate măsuri importante, între care finanţarea de proiecte pentru digitalizare și inovare, cu împrumuturi în valoare de aproximativ 200 de milioane de euro și o scutire temporară a plății creditelor ipotecare pentru imobilele dedicate activităților turistice, anunță Radio România Actualități.