Economia spaniolă a revenit pe creştere în perioada iulie-septembrie 2013, după nouă trimestre de declin, deşi cererea slabă pe plan intern continuă să afecteze speranţele privind o redresare solidă.

Excedentul de cont curent al Spaniei a urcat în august la 2,53 miliarde de euro (3,48 miliarde de dolari), de aproape trei ori mai mult decât nivelul de 850 milioane de euro înregistrat în perioada similară din 2012, a anunţat Banca Centrală.

Deficitul comercial a scăzut la 1,23 miliarde de euro, comparativ cu 2,69 miliarde de euro în urmă cu un an, deoarece importurile au înregistrat un declin de 3,6% iar exporturile au crescut cu 4,3%.

De asemenea, Banca Centrală a Spaniei a anunţat că investiţiile străine aproape s-au dublat, la 18,76 miliarde de euro în perioada ianuarie-septembrie 2013, faţă de perioada similară din 2012, ceea ce facilitează o redresare sustenabilă a economiei spaniole.

Cofondatorul Microsoft, Bill Gates, a achiziţionat recent o participaţie de 6% în compania de construcţii FCC, în timp ce investitori din Columbia şi SUA au cumpărat acţiuni în banca spaniolă Sabadell iar surse anonime susţin că un grup de presă canadian este interesat de achiziţionarea Indas.

SURSA: Agerpres